Sağlık & Spor Terimleri Sözlüğü
İçkulağa enfeksiyon etkenleri (bakteri ya da virüs) ya da toksinlerinin girmesine bağlı olarak labirentte oluşan iltihap.
Kanda lipoproteinlerin bulunması.
Tüm vücuda yayılmış, özel sistemi bulunan ve bakteri, kanser hücreleri için süzgeç görevi yapan organlar. Lösemide büyüyebilirler.
İçkulağın duyu organı olan labirentten kaynaklanan refleksler
Akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz sıvı.
İç kulağın dengeden sorumlu bölümü
İyi huylu yağ dokusu tümörü.
Merkez sinir sisteminin genellikle çapraz yaparak tala-musta son bulan yardımcı (sekonder) duyusal sinir yollarım tanımlayan terim.
Deri yüzeyinde görülen ve basınç uygulanınca kaybolmayan, çevresi sınırlı herhangi bir renk değişikliği.
Kadının tenasül uzvunda dudak şeklinde kısım, dudak.
Sarı-kahverengİ ve granü! yapısındaki pigmentler.
Lejyoner hastalığı Legionella pneumophila olarak adlandırılan bakterinin neden olduğu bir akciğer infeksiyonudur. Halk arasında‘'zatürre'' olarak bilinen bu hastalığa neden olan bakteri ilk olarak 1976 yılında Philadelphia'da bir otelde Amerikan Lejyonerlerinin toplantısına katılanlarda ortaya çıkan bir salgın sonucu keşfedilmiştir. Bu nedenle enfeksiyon, salgından etkilenenlerin anısına Lejyoner hastalığı olarak ve keşfedilen yeni bakteri de Legionella pneumophila olarak adlandırılmıştır.
Mide salgılannda bulunan bir enzim.
Bir canlının tüm genomunu temsil eden DNA parçacıklarının klonları.
Ağır ve bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığına yakalanmış bir kişinin ya da grubun belirli bir süre toplumdan yalıtılmasına dayanan bir hijyen önlemi.