Sağlık & Spor Terimleri Sözlüğü
Dişeti iltihabı tedavi edilmelidir.Dişleriniz kolayca kanıyorsa,Şişmiş diş etlerinizle dişlerinizin arasında bakteriler ve yemek artıkları birikmiş ise,Ağzınızda tuhaf bir tat var ve nefesiniz kokuyor, diş etleriniz, diş diplerinden çekiliyor,Bu bölge sıcağı, soğuğa hassas hale geliyorsa diş eti sorunları yaşıyorolabilirsiniz.
Yama (greft) olarak kullanmak üzere derinin belli bir kalınlıktaki katmanını düzgün bir biçimde kesmek için kullanılan cerrahi alet.
Düşüncenin gerçeğin dışındaki etkinliği ve buna eşlik eden duygular.
Diş eti iltihabının ilk belirtisi dişetindeki kanamalardır.Dişetlerinde renk, şekil bozuklukları ve ağız kokusu ile kendini daha da belli eder.Dişeti iltihabının neden olduğu diş kayıpları, çürüklerin neden olduğu diş kayıplarından çok daha fazladır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Sağlıklı dişeti açık pembe renktedir. Dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak - pütürlü bir görünümü vardır.
Tabiatta bulunan, doğuştan gelen davranış özelliği olup çevreden gelen uyarıcılara tepki göstermek.
Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar.Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar, şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler. Ve bu asit, dişi küçük bir bölgeden başlayıp giderek büyüyen bir şekilde çürütür. Daha ileri safhalarda çekim kaçınılmaz olabilir.
Parmak, el ayası ve ayak tabanı derisindeki girinti ve çıkıntıların oluşturduğu biçimler.
Dişin inorganik maddesinin mineral yapısını yitirmesi ve organik örtüsünün de erimesiyle diş yüzeyindeki hastalık sürecinin derin dokulara kadar yayılması.
İyi huylu bir deri tümörü.
Belirli uyaranlara tepki veren duyu organlarının yolladığı sinyallerin beyin düzeyinde bîr araya getirilip işlenmesi, ilgili vücut bölümlerine göre değişik evrelere ayrılan devimsel bir süreç niteliğim taşır.
Dişlerin hekim tarafından renk tonunun değiştirilmesi işlemidir.Ne şekilde olursa olsun renklenen minenin beyazlatılması bazı özelyöntemlerle yapılır.Beyazlatma yöntemleri genel olarak canlı dişlerde beyazlatma ve cansız dişlerde beyazlatma yöntemleri olarak sınıflandırılabilir. Canlı dişlerde beyazlatma yöntemleri, kullanılan beyazlatma maddelerine göre hidrojen peroksit beyazlatması ve aşındırma beyazlatması olarak ikiye ayrılır.
Vücudun dış ortamdan ya da kendi içinden gelen uyarılan algılama ve genellikle ortam değişikliklerine uyum sağlamaya yönelik olarak bunlara değişik tipte yanıtlarla tepki verme yeteneği.
Cildin tahriş olması, iltihaplanması.