Sağlık & Spor Terimleri Sözlüğü
Vücudun tümünün ya da bazı bölümlerinin duruşunda anatomik bir bozukluğa değil, yalnızca işlevsel bir bozukluğa bağlı herhangi bir anormallik.
Rektum ve makat hastalıkları İle bunların tedavilerini konu alan cerrahi tıp dalı.
Mideyi onikiparmakbağırsağına birleştiren pilor (mide kapısı) çıkışındaki kasların anormal kasılması (spazmı).
Bağırsağın rektum (düzbağırsak) bölümüyle ilgili akut ya da kronik iltihap.
Mide İle onikiparmakbağırsağı arasında yer alan geçiş bölümü.
Dölyatağmm iki yanında, dölyatağı gövdesini leğen duvarına tutturan karın zarı (periton) kıvrımlarının oluşturduğu iki geniş bağ arasında bulunan anatomik yapıların tümü.
Anatomide vücudun bir bölümünün konumunu vücut merkezine, yani kalp bölgesine göre belirtmek için kullanılan ve "distal"in karşıtı olan terim.
Midenin duedonuma açılan alt bölgesi.
Parametriyumda, daha çok lenf dolaşmasıyla dölyata-ğından ya da tüplerden gelen irin yapıcı mikroplara bağlı iltihaplanma.
Zarla çevrilmiş özel organelleri ve gerçek çekirdeği olmayan hücreler. Bakteriler ve mavi-yeşil algleri içine alan monera alemindeki canlılar.
Kapı toplardamarının aktığı bölgede apandisit, dizanteri, karaciğer apsesi, omfalit (göbek iltihabı) gibi bir bakteri enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen kapı toplardamarı iltihabı.
Çok küçük boyutlu bir grup RNA (ribonükleik asit) virüsüne verilen ad.
Yüzün alt bölümünün, Özellikle de altçene kemiğinin, alt dişlerin ya da üstçene kemiğinin öne doğru çıkması sonucu gelişen yüz biçimi.
Patolojide, hücre çekirdeğindeki değişiklikleri göstermek için kullanılan terim.
Tenya gibi Cesioda cinsi yassısolucanlann anatomik bölümleri.