Menopozda Beslenme Nedir?
Menopoz döneminde özellikle ihtiyaç duyulan besin maddelerinin başında Kalsiyum geliyor. Günlük 1000-1500 mg arasında değişen kalsiyum miktarını mümkün olduğu kadar doğal yoldan yani yiyeceklerle karşılamakta fayda var.Süt Ürünleri D Vitamini Ve Protein KaynağıMenopoz döneminde ihmal edilmemesi gereken önemli yiyeceklerden biri de kaliteli hayvansal proteinler ve D vitamininden zengin besinler. Bu bakımdan süt ve süt ürünleri yine en iyi fırsatları sunuyor. Yarım yağlı veya Yağsız Süt Ürünleri, Biyolojik Değeri Yüksek Proteinleri Ve D Vitamini İhtiyacını Karşılayabiliyor.Soya Yerine KurufasulyeMenopoz dönemindeki hanımlara (eğer geçirilmiş bir meme kanseri söz konusu değilse) soya ihtiva eden ürünlerden istifade etmelerini öneriyoruz. Eğer bu ürünlerden hoşlanmıyorlarsa soya fasulyesi yerine bizim geleneksel yiyeceğimiz kurufasulyeden de faydalanabilirler. Bu ürünler hem kolesterol miktarını azaltan bitkisel streroller yönünden, hem de menopoz belirtilerini azaltan isoflavonlar bakımından zengin besin kaynaklarıdır.Yeşil Çayı UnutmayınMenopoz dönemine adım atan kadınların antioksidan zengini besinlere de ağırlık vermeleri uygun bir seçimdir. Koyu renkli sebze ve meyveler bu ihtiyacı önemli bir ölçüde karşılayacaktır. Menopoz döneminde daha kolay kilo alındığı ve kilo yönetiminin zorlaştığı dikkate alınırsa toplam kalori miktarının azaltıldığı, şeker, tuz, un ve yağın sınırlandığı bir beslenme planı yapmak gerekecektir. Bu beslenme planının içine günde 1-2 bardak yeşil çay eklemenizi de tavsiye ediyoruz.Hangi Besin Desteklerini KullanacaksınızKalsiyum bu dönemin en önemli besin desteğidir. Ayrıca 200 mikrogram kadar D vitamini almanız yararlıdır. Çoklu vitamin-mineral karışımlarından da faydalanabilirsiniz. Bu dönemde bir problem kaynağı haline dönüşebilen cildinizi desteklemek için alfa lipoik asit, koenzim Q10, karnitin, yeşil çay özütleri, üzüm çekirdeği özütleri ve Omega-6 yararlıdır. Bu vitamin-mineral ve antioksidanların birlikte bulunduğu destekleri de kullanabilirsiniz.
Backswing'den sonra topa vuruş yapılan swıng'in ikinci bölümüdür. Ingilizce de forwardswıng ya da downswıng deyimlerinin karşıtıdır.
Argo olarak kullanılır. Yeni başlayan, tekniği zayıf olan oyunculara verilen addır.
Genellikle kötü vuruşlara verilen isimdir. Oyuna yeni başlayan acemi oyuncular için de kulanılır. Acemi oyunculara Duffer, Hacker gibi isimler de takılır.
Kurallara göre ceza puanlı ya da cezasız olarak oyun dışı kalan bir topu oyuna tekrar sokmak için yapılır. Oyuncu kurallara göre dik durarak kolunu omuz hizasından yukarı doğru dik bir şekilde kaldırarak topu arkasına düşecek şekilde bırakır. Topun durduğu yer yeni vuruş noktasıdır.
Fairway'ler dışında, club'ları düzgün kullanabilme antremanlarının yapıldığı ve genelde 300 metre uzunluğundaki eğitim alanlarıdır.
Başlama vuruşu için kullanılan sopalardır. Başlama vuruşu genellikle 1 numaralı wood club ile yapılır.
Tee üzerinde yapılan başlama vuruşudur. Genel olarak 1 nolu wood club ile yapılır.
Topa hedef doğrultusunda anti - clockwise spin etkisiyle sağdan sola doğru hafifçe bir kavis yaptırılan vuruş şeklidir. (Tarif sağ elle vuruş yapanlar içindir)
Swing vuruşunun üç bölümünden ikincisidir. Backswıng'in zirvesinden topa vuruş anına kadar olan bölümüdür. Bu kısma "Forewardswıng" ismi de verilir.
Doğrultusu yokuş aşağı olan vuruşlardır.
Topun hedefe göre yokuş aşağı vurulacağı bir meyilde bulunmasıdır.
Bu tip green'lerin yüzeyinde iki delik bulunur. Bunlar golfün en eski günlerinden kalma, front nine ve back nine'ı aynı yerde oynanan golfe ilişkin kalıntı niteliğindeki green'lerdir.
Par sayısından 3 eksik olan bir skordur. ABD'de bu adla anılan olay, Ingiltere'de albatros adıyla bilinir. Sadece par sayısı 4 ve 5 olan çukurlar için geçerlidir. Çok nadir olarak yapılır.
Par sayısından iki fazla olan bir skordur.
Macthplay'de kullanılan ve bir oyuncunun çok fazla puan toplayıp yenilemez hale gelmesini anlatan bir terimdir. Kazandığı çukur sayısı, oynanacak çukur sayısından daha fazla anlamına gelir.