Kalp Ritmi Bozuklukları Nedir?
En tehlikeli kalp sorunlarından biri de kuşkusuz ritim bozukluğudur... Uzmanlar, bu problemin çözümü için erken teşhisin şart olduğunu söylüyor. En tehlikeli kalp sorunlarından biri de kuşkusuz ritim bozukluğudur. Uzmanlar, bu problemin çözümü için erken teşhisin şart olduğunu söylüyor.Ritim bozukluğu sorunuyla her an karşı karşıla kalabileceğinizi kabul edin. Ritim bozukluğunda erken teşhis çok önemli ama bunun da o kadar kolay olmadığına dikkat çekiliyor.Aralarında Amerika'daki gururumuz Prof. Dr. Mehmet Öz'ün de bulunduğu ünlü profesörler, ritim bozukluğu konusunda uzun yıllar süren araştırmalar yaptı. Ritim bozukluğunun başlangıçta tespit edilmesi halinde, kateterle kasıktan giriliyor ve problem ortadan kaldırılıyor.Kalp Ritmi Neden Bozuluyor?Kalp ritmi, ya kalbin idare merkezindeki arızalar ya da ileti yollarındaki kesintiler veya ileti yollarındaki fazlalıklar ya da kalbin herhangi bir yerindeki hücre topluluğunun merkezi dinlemeyerek kendi kafasına göre hareket etmesi nedeniyle bozulur.Ritim bozuklukları, bireylere göre değişken olduğu için bazı hastalar bununla birlikte yaşayabiliyor. Ritim bozukluğu kronik olduktan sonra eğer hastanın şikayeti yoksa, ameliyat ve kateter tekniğini uygulanmıyor. Uzman bir doktora başvurduğunuz takdirde, sizi genel bir testten geçirecekler.
Eğer ritim bozukluğu teşhisi konulursa, büyük bir ihtimalle ilaç tedavisine başlanacak. Ritim probleminde en sık kullanılan ritim ilaçlarından biri Beloc'dur. Bu ilaca destek olan katkı ise, hastaya rahatsız etmeyecek bir sakinleştirici olabilir.Ritim broblemi durumunda en sık ilaç kullanma nedeni elbette hastayı rahatlatmaktır. Yani doktor kontrolünde kullanmanızda sakıncası yok. Ama muhtemelen doktorunuz da çok uzun süre kullanmasına izin vermeyecek. Zira her ilacın olduğu bu ilaçlarında özellikle çok uzun kullanımda yan etkileri vardır.
Backswing'den sonra topa vuruş yapılan swıng'in ikinci bölümüdür. Ingilizce de forwardswıng ya da downswıng deyimlerinin karşıtıdır.
Argo olarak kullanılır. Yeni başlayan, tekniği zayıf olan oyunculara verilen addır.
Genellikle kötü vuruşlara verilen isimdir. Oyuna yeni başlayan acemi oyuncular için de kulanılır. Acemi oyunculara Duffer, Hacker gibi isimler de takılır.
Kurallara göre ceza puanlı ya da cezasız olarak oyun dışı kalan bir topu oyuna tekrar sokmak için yapılır. Oyuncu kurallara göre dik durarak kolunu omuz hizasından yukarı doğru dik bir şekilde kaldırarak topu arkasına düşecek şekilde bırakır. Topun durduğu yer yeni vuruş noktasıdır.
Fairway'ler dışında, club'ları düzgün kullanabilme antremanlarının yapıldığı ve genelde 300 metre uzunluğundaki eğitim alanlarıdır.
Başlama vuruşu için kullanılan sopalardır. Başlama vuruşu genellikle 1 numaralı wood club ile yapılır.
Tee üzerinde yapılan başlama vuruşudur. Genel olarak 1 nolu wood club ile yapılır.
Topa hedef doğrultusunda anti - clockwise spin etkisiyle sağdan sola doğru hafifçe bir kavis yaptırılan vuruş şeklidir. (Tarif sağ elle vuruş yapanlar içindir)
Swing vuruşunun üç bölümünden ikincisidir. Backswıng'in zirvesinden topa vuruş anına kadar olan bölümüdür. Bu kısma "Forewardswıng" ismi de verilir.
Doğrultusu yokuş aşağı olan vuruşlardır.
Topun hedefe göre yokuş aşağı vurulacağı bir meyilde bulunmasıdır.
Bu tip green'lerin yüzeyinde iki delik bulunur. Bunlar golfün en eski günlerinden kalma, front nine ve back nine'ı aynı yerde oynanan golfe ilişkin kalıntı niteliğindeki green'lerdir.
Par sayısından 3 eksik olan bir skordur. ABD'de bu adla anılan olay, Ingiltere'de albatros adıyla bilinir. Sadece par sayısı 4 ve 5 olan çukurlar için geçerlidir. Çok nadir olarak yapılır.
Par sayısından iki fazla olan bir skordur.
Macthplay'de kullanılan ve bir oyuncunun çok fazla puan toplayıp yenilemez hale gelmesini anlatan bir terimdir. Kazandığı çukur sayısı, oynanacak çukur sayısından daha fazla anlamına gelir.