Sıcak Yoganın Sağlığa Faydaları

Sıcak Yoganın Sağlığa Faydaları

Sıcak Yoga ısıtılmış ve nem oranı arttırılmış bir odada yapılan yogadır. Sıcak yoganın sağlığa bir çok faydası vardır. Bunun yanında güvenli olabilmesi için de bir kaç noktada dikkatli olunması gerekir. Bu yazıda sıcak yoganın sağlığa tam olarak faydalı olabilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağız.

Sıcak Yoga 40 derece ısıtılmış ve nem oranı %40 olan odada yapılır. Bu yoga vücudunuzu terlemeye teşvik eder ve hareketlerin yapılması sırasında daha esnek olmanızı sağlar. Böylece istenmeyen yaralanmaların da bu şekilde önüne geçmeye yardımcı olur.

Sıcak bir odada yoga yapmak kan damarlarını açar ve kalori yakımını arttırır. Kan dolaşımını arttırır ve bacaklarınıdaki gerginliği azaltarak daha fazla kalori yakılmasına yardımcı olur. Vücuttaki toksinlerin terleyerek dışarı atılmasını sağlar. Stresi azaltır ve kendinize olan güveninizi geri getirir. Fakat sıcak yoga yaparken alınması gereken bazı önlemler vardır.

Bol Bol Su İçin

Tüm diğer egzersizler gibi bu egzersiz de vücudunuzdan toksinlerle birlikte sıvı atmanıza neden olur. Fakat bu egzersizde temel olan daha fazla terlemek olduğu için diğer egzersizlere oranla çok daha fazla su içmeniz gerekir. Günlük 8 bardak su bir yetişkinin içmesi gereken su miktarı olduğuna göre sıcak yoga yapan biri bu miktarın üzerinde bir su tüketimi yapmak zorundadır.

Başlamadan Önce Ne Yemeli?

Su kaybının önüne geçmek için sulu gıdalar yenmelidir. Kavun, karpuz ve muz gibi sodyum içeriği yüksek gıdalar öncelikli yenmesi gereken gıdalardır. Kesinlikle ağır yemekler sıcak yoga yapmaya başlamadan önce tüketilmemelidir.  Kurutulmuş meyve, incir, üzüm, kayısı gibi atıştırmalıklar sıcak yogadan önce tüketilmesi gereken en ideal yiyeceklerdir.

Vücudunuzu Dinleyin

Sıcak Yoga sırasında vücudunuzun hangi harekete nasıl karşılık verdiğinizi en iyi siz fark edersiniz. Eğitmeniniz size yapamayacağınızı düşündüğünüz bir görev verdiğinde bu çekincenizi mutlaka onunla paylaşın. Her insan her egzersize aynı tepkiyi vermez. Dolayısıyla sizi çok yoran bir pozisyonu yaparken de vücudunuzu dinlemeyi öğrenmelisiniz. Herhangi bir olumsuz durumda önce eğitmeninize sonra da doktorunuza başvurun.

POPÜLER YAZILAR