Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi

ADRES : Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü

TELEFON : Aşağıdaki İletişim bölümünde

KATEGORİLER : Fitness Salonları , Spor Merkezleri


Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi; uluslararası standartlara uygun sportif yarışmalar ve spor eğitiminin yapılabildiği, büyük ölçekli, çok amaçlı, entegre bir spor kompleksidir.

Toplam 18.000 mZ kapalı, 20.000 m2 açık alana sahip olan Spor Merkezi fonksiyonlarının çeşitliliği ve kapasitesi dikkate alındığında ülkemizin en büyük kapalı spor tesisi konumundadır.

PAÜ Spor Merkezi 4 farklı amacı bir arada gerçekleştirmeye yönelik özgün bir konsepte dayalı olarak inşa edilmiştir.

Amaçlardan ilki ulusal ve uluslararası arenalarda üst düzey profesyonel sporcuların yetiştirilmesidir. Dikkatli bir tarama sonucu ortaya çıkarılacak yetenekli sporcuların en iyi şekilde eğitilmesi öncelikli hedefler arasındadır.

İkinci amaç sportif alanda eğitim, araştırma ve uygulamaları yürütecek akademik bir kadro birimi oluşturmaktır. Bu amaçla, Antrenörlük, Rekreasyon ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarından oluşan ve 400 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü ve uygulama yaptığı Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Merkezi'nde yer almaktadır.

PAÜ Spor Merkezi'nin tüm birimleri aynı zamanda öğrenci ve öğretim elemanlarının eğitim, araştırma uygulamaları için birer laboratuar niteliğindedir. Yüksekokulda kendi alanında uzman 50 öğretim elemanı bulunmaktadır. Ayrıca, ihtiyaç duyulduğunda başta Tıp Fakültesi olmak üzere üniversitenin diğer akademik birimlerinden destek alınmaktadır.

Üçüncü amaç, sağlıklı yaşam ve spor için her yaştan insanın katılacağı yenilenme aktivitelerinln düzenlenmesidir. Bilimsel temellere dayalı bir spor ve yaşam merkezi olarak tasarlanan PAÜ Spor Merkezi'nin, Üniversite personeli ve öğrencisi yanı sıra halka da açık olacağı için Denizli'deki sporun gelişimine ve kentin sosyal hayatına önemli katkılar yapması beklenmektedir.

Son olarak da fizik tedavi, engelliler için spor, beslenme diyetetik ve rekreasyon programları açısından hastane olanakları ile bütünleştirilmiş bir rehabilitasyon ortamının oluşturulması amaçlanmıştır. Bu özellikleri PAÜ Spor Merkezi'ni, Türkiye'de alanında örnek bir merkez durumuna getirmektedir.

MERKEZİMİZDEN NASIL YARARLANABİLİRSİNİZ?
Spor Merkezimiz'den Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personeli İle emeklileri, mezunlar, Pamukkale Üniversitesi dışından kullanıcılar ile yüzme kulüplerine mensup sporcular ve açılacak olan kurslara katılacak katılımcılar yararlanabilir.

GÜNÜBİRLİK KULLANICI:
- Pamukkale Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli,
- Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları,
- Yıllık Kullanıcı ve Üniversite Akademik ve idari Personel Misafirleri

LÜTFEN DİKKATİ
Öğrenciler yanlarında misafir olarak herhangi bir kişiyi getiremez, YILLIK KULLANICI:
- Pamukkale Üniversitesi Akademik ve idari Personeli
- Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri
- Yıllık Kullanıcı (Pamukkale Üniversitesi'nde görev yapan bir akademik veya idari personel referans olarak gösterilmelidir.)

DÜZENLİ KULLANICI:
- Pamukkale Üniversitesi SBTYO Öğrencileri (Yüzme dersi alanlar)
- Antrenman İçin Gelen Yüzme Kulüpleri Sporcuları
- Spor Merkezi'nde Düzenlenen Kurslara Katılan Kursiyerler

Spor Merkezi Kullanım Seansları
Yıllık kullanımlar başlangıcından itibaren 12 ayı kapsamaktadır. Spor Merkezimiz pazartesi günleri hariç 08.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kullanıcı olanlar, Spor Merkezi'nde kullanmak istedikleri her kategori ve kullanım alanı için belirlenen giriş ücretini ödeyerek 105 dakika boyunca yüzme havuzu, jakuzi, Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, masaj salonu, fitness ve tırmanma duvarından yararlanabilirler. Sadece halkoyunları, salon dansları, step - aerobik, aikido ve squash 60 dakikalık seanslardan oluşmaktadır.

Spor Merkezi'ndeki tüm aktiviteler AYNI GÜN İÇİNDE rezervasyon ile yapılmaktadır, internetten online rezervasyon hariç, bir başka güne rezervasyon yapılmamaktadır.



İsminiz

E-Mail Adresiniz

Telefonunuz

Sorunuz