Realgym Sports Club

ADRES : Realgym Sports Club Atatürk Cad. Kırlangıç Sk. No:8/1 Maltepe / İstanbul

TELEFON : Aşağıdaki İletişim bölümünde

KATEGORİLER : Pilates - Yoga , Savunma Sanatları , Spor Merkezleri


Realgym Sports Club Salonumuz 350 m2 alana sahip olup  Maltepe Merkezdedir. Bayanlara Özel Seanslarımız Vardır.

Kulübümüz 2003 yılında Maltepe de Taekwondo branşı için kurulmuştur.. Yoğun istek üzerine 1 sene sonra daha büyük ve modern dizayn edilen şimdiki yerine taşınmıştır.. Taekwondo branşının yanında Sauna, Cimnastik , Hapkido, Latin Dansları ve Aerobic  branşları da eklenerek daha çok kişiye hizmet verir hale gelmiştir..

Tüm Eğitmenlerimiz Sporun Sadece Araç Değil , Bir Yaşam Biçimi Olarak Benimsenmesi için Çalışmaktadır. Maltepe Merkezde Ailecek Spor Yapabileceğiniz Spor Kulübüdür.

Taekwondo Nedir?

Savunma sporlarından en güçlü federasyon yapısı ve yaygın olan savunma sporudur..
Taekwon-Do açılımı el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi,felsefesi anlamına gelir.

TAE:Ayak vuruşları, KWON: el vuruşları Do: döğüş sanatının tatbiki esnasındaki izlenilecek yolun ve döğüşün felsefesi degerlerinin genel adıdır.

Kişi istediği kadar esnek ,istediği kadar güçlü el ve ayak vuruşlarına sahip olursa olsun eğer do kurallarını uygulamıyor ve bu sporu sadece döğüş sporu olarak görüyorsa Takwondocu sıfatı taşıyamaz.

Zira taekwondo bir saldırı değil 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri korede bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmışolan savunma sporudur.
Taekwondonun başlıca özelliği çıplak el ve ayaklarla rakibe karşı geliştirilen savunma tekniklerini içeren bir müsabaka sporu olmasıdır.

HAPKiDO NEDIR?

Hap: Beden ve ruhun uyumlu birlikteliği
Ki: Yaşam ve beden enerjisi, iç enerji
Do: Egitim yolu, sanatı

 "Hapkido" terim olarak beden, ruh ve iç enerjinin uyumlu birlikteligi temeline dayanan Kore kökenli bir savunma sanatının, bunun da ötesinde, bir yaşam biçimi ve hayat felsefesidir.

Hapkido çalışma programında  kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı tekniklerinin yanında, ateşsiz her türlü silahi ustaca kullanmayı, günlük hayatta kullanılan eşyaları savunma aletine  dönüştürmeyi öğretir.

Pilates Nedir?

 Pilates Karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır. Pilatese göre vücut merkezi, derindeki kaslarla bel kemiğine en yakın kaslardan oluşur. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar güçlenme eğilimindedir. Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açabilir.

Pilates'te kas yapısı bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmaları zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır.

Latin Dansları

Uluslararası ve salon olmak üzere iki alt kategoriye ayrılan danslar topluluğuna verilen genel ad.

Uluslarası latin dansları: Samba - brezilya kökenli, kalça hareketleri ağırlıklı dans.
Chacha - 1940'lı yıllarda ortaya çıkmış Afrika kökenli amerikan dansı. uluslararası kategoride temel adım öğrenildikten sonra dans figürleri en rahat yapılabilen dans.
Rumba - Küba kaynaklı, slow nitelikli tek latin dansı. aşkın dansı olarak da nitelendirilir.
Pasodoble - ispanyol kökenli, 'matador Dansı ' olarak adlandırılır.
Jive - ritim olarak diğer danslardan çok hızlı olduğu için zor, ancak bi o kadar da eğlenceli bir dans.

Cimnastik

İnsanın  Fiziksel ve ruhsal verimini arttırmak amacıyla yapılan  beden çalışmalarıdır..

4-12 yaş gurubu için Cimnastik çalışmalarımız başlamıştır.

Temel cimnastik Ders Programımızda Esneklik, Temel Duruşlar, Kuvvet Çalışması, Denge, Koordinasyon ve Beceri uygulaması yapıyoruz..

Cimnastik bütün sporların altyapısını oluşturmaktadır. Bu sporu yapan çocuklar diğer sporlara adapte olmakta zorlanmazlar.

Gelişmekte olan çocukların cimnastik ile fiziksel olarak kemik ve kas gelişimi sağlam olarak oluşur. Sosyal olarakta çevresi ile ve arkadaşları ile çok rahat iletişime geçer. 

Aerobic

Aerobic müzik eşliğinde yapılan koreografili ve koreografisiz yapılan, tüm vücut kaslarının çalıştığı , vücudun kendi ağırlığıyla yapılan egzersiz çeşitidir.  Bayan ve erkeklerin yapabileceği eğlenceli gurup dersidir.

Aerobic çalışmasında Cardio vasküler direncinizin artması, farklı kas gurupların çalışması , streching çalışması ile vücudun esneklik kazanması ve vücut ısının yükselmesi ile de yağ yakımı gerçekleşir.

İstediğiniz ölçülere sahip olmak ve formda kalabilmek için kesinlikle aerobic yapmalısınız. 



İsminiz

E-Mail Adresiniz

Telefonunuz

Sorunuz