Life Motion Personal Training & Pilates Studio


Rus bilimadamları tarafından geliştirilen ve NASA tarafından son şekline getirilen Power Plate haftada sadece 3 gün ve 10 dakikada sağlık ve güzellik kazandırıyor. Zamanla dokular sıkılaşıyor, selülitler azalıyor, vücut şekilleniyor. Özellikle doğum sonrası gevşeyen kaslar kısa sürede forma giriyor.

Bir devrim olarak tanımlanan Power Plate Türkiye’de de çok sevildi . Spor, fitness, sağlık, güzellik, fizik tedavi ve anti-aging salonlarına yaygınlaşmaya başlayan sisteme en çok sporcular ve güzelliğine önem veren ünlü isimler rağbet ediyor. Sporcular, TV ve gazetelerden tanıdığımız ünlü yüzler evlerine bir Power Plate satın alıp Power Plate ile kendilerine kişisel bir antrenör satın almış oluyorlar.

Power Plate, tüm vücuda güçlü bir vibrasyon uygulayarak (Whole Body Vibration) insan vücudu üzerindeki yer çekimi kuvvetini (G-Force) yaklaşık 6 misli arttırıyor. Bu sayede kasların derinlemesine, hızlı ve düzenli olarak çalışıyor. Power Plate’in ürettigi fiziksel vibrasyon, kaslara enerji olarak transfer ediliyor. Kaslarda birbirini takip eden kasılma ve gevşemelere neden olan alette 30 ila 50 Hertz frekans aralıklarında calısılabiliyor. 50 Hz. Frekans ile çalışıldığında, kaslar saniyede 50 kez gerilip gevşiyor. Kaslarda oluşan bu dizi hareketler tendonların da gerilmesine neden oluyor. Bu kasılma, “derin kas” olarak nitelenen karın içi kasların, omuriliği çevreleyen kasların hatta yüz kaslarının bile gerilmesine ve etkin olarak uyarılmasına neden oluyor. Böylece vücut kasları belirlenmiş bir disiplin içinde çalışarak gelişiyor. Zamanla dokular sıkılaşıyor, selülitler azalıyor, vücut şekilleniyor. Özellikle doğum sonrası gevşeyen kaslar kısa sürede forma giriyor.

NASA’nın 2002 yılından bu yana kullandığı Power Plate’in medikal alandaki kullanımı da son derece geniş. Estetik kliniklerinde, doku sıkılaştırılmasından, Anti-Aging Merkezleri’ne kadar geniş bir alanda tercih ediliyor. Üstelik yaratılan vibrasyon etkisi ile menapoz sonrası kemik erimesinin (Osteoporosis) azaldığı, bir başka deyişle kemik yoğunluğunda kayda değer artışlar olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış ve desteklenmiş.

GÜNDE SADECE 10 DAKİKA HAFTADA 3 KEZ

Power Plate ile vücudun her yeri çalışıyor. Tüm Vücut Vibrasyonu (Whole Body Vibration) uygulaması ile insan vücudunda yaşamsal önemi bulunan Mutluluk Hormonu (Serotin ve Neurotrophine), Büyüme Hormonu( HGH-Human Growth Hormone) ve Testosteron hormonlarının salgılanması artıyor. Vücutta bir patlama gücü oluşuyor.

ÖZEL PROGRAMDAN BAZILARI :

    Kas güçlendirme (Strength)
    Yağ yakımı (Fat burning)
    Anti-Selulit
    Dolaşım sistemi
    Gevşeme (Relexation)
    Esneklik (Flexibility)
    Kemik erimesi (Osteoporosis)
    Anti-Aging

HANGİ ALANLARDA KULLANILIYOR :

Kozmetik: Vücutta sıvı birikmesini engeller, birikmiş sıvıların drenajına yardımcı olur. Serbest yağların parçalanmasını hızlandırır, en önemlisi kas yapısını geliştirdiği için bölgesel selülitleri giderir, vücudun sıkı bir dokuya sahip olmasına yardımcı olur, selülit oluşumunu engeller. Vücuttaki tonik dengesini ayarlayarak dokuların sıkılığını arttırır.

Fitness: Geleneksel fitness (esneme/gevşeme) çalışmalarına uyum sağlayabildiği gibi, bu çalışmalarda ısınma ve soğuma programı olarak kullanılabilir. Step, Aerobics ve diğer fitness programlarından önce ısınma amacıyla kullanıldığında sporcuların ana çalışma programına ayıracakları zaman artar.

Spor: Genelde uygulanan kas güçlendirici spor programları ile birlikte uygulandığında, kasların çok daha kısa sürede güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra tek başına kullanıldığında da benzer etkiyi görmek mümkündür. Günde sadece 10 dakikalık bir uygulama ile vücudun her bölgesindeki kaslar güçlenir.

Fizik Tedavi: Vibrasyon uygulaması kasları, kas dokusunu, kemik yapısını ve eklem bağlarını güçlendirir, eklem sakatlanması riskini azaltılır. Ayrıca bu bölgelerde görülen hasarların daha kısa süre içinde onarılmasını kolaylaştırır.

Rehabilitasyon: Kas zafiyetini (atrophy) ve kas gevşekliğini (hypotonia) ortadan kaldırır, ağrıları azaltır, algılama sorunlarını (Proprioceptive disturbances) giderir. Tüm vücutta rahatlama yaratır.

Medikal: Kan dolaşımını düzenler, kemik erimesi (osteoporosis) bozukluklarının düzeltilmesine katkı sağlar. Çalışma esnasında kalp atış hızı sabit kaldığından vücuda ilave yük getirmez.

POWER PLATE İLE ÇALIŞMANIN FAYDALARI :

  •     Esneklik kazandırır,
  •     Vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlar,
  •     Eklem sakatlıkları riskini minimuma indirir,
  •     Kan akışı ve oksijenlenmeyi arttırır,
  •     Hormanların daha yüksek düzeyde çalışmasını sağlar,
  •     Vücudun Patlama Gücü artar,
  •     Vücüt suyunun drenajını arttırır,
  •     Osteoporosis etkisini azaltır,
  •     Sırt ve bel ağrısını azaltır, bu bölgeleri güçlendirir,
  •     Selülit oluşumunu engeller, selüliti azaltır,
  •     Kemik yoğunluğunu arttırır,
  •     Kolajen üretimini arttırır,
  •     Zihinsel ve bedensel stresi azaltır.

Tüm Vücut Vibrasyonu (Whole Body Vibration) uygulaması ile insan vücudunda yaşamsal önemi bulunan Mutluluk Hormonu (Serotin ve Neurotrophine), Büyüme Hormonu( HGH-Human Growth Hormone) ve Testosterone hormanlarının salgı seviyelerinde artışlar olmaktadır.



İsminiz

E-Mail Adresiniz

Telefonunuz

Sorunuz